Windows 10 usb stick maken? Leer hier hoe makkelijk dat is!

en windows 10 usb stick makenJij wilt graag een windows 10 usb stick maken maar weet niet precies hoe je dit het beste kunt bereiken? In het volgende artikel ga ik jou uitleggen hoe je een Windows 10 usb stick kunt maken en wat je hiervoor nodig hebt. Je zult zien hoe gemakkelijk dit is.

Een Windows 10 usb stick kun je gebruiken om jou computer opnieuw te installeren met Windows 10 of te updaten. Dit kan nodig zijn omdat jou computer bijvoorbeeld erg traag is geworden. Het opnieuw installeren van jou computer kan hierin een oplossing bieden.

Dit is het laatste besturingssysteem van Microsoft en volgens hen zal er ook geen nieuwe versie van Windows meer uitkomen. Microsoft wil doormiddel van onderdelenupdates het besturingssysteem up-to-date houden en vernieuwen.

We zullen moeten afwachten of dit ook daadwerkelijk zo is, of dat Microsoft in de toekomst alsnog met een nieuw besturingssysteem uit komt.

USB stick voorbereiden

Om een Windows 10 usb stick te maken moet je uiteraard in het bezit zijn van een usb stick en is het verstandig om deze voor te bereiden. Zo is het goed om te kijken of er geen data op de usb stick staat die jij zou willen back-uppen. Je verliest namelijk alle data op jou usb stick wanneer je een Windows 10 usb stick maakt.

Zelf vind ik het een prettig idee om de usb stick ook te formatteren zodat je zeker weet dat hij klaar is voor gebruik. Dit kun je doen door de verkenner te openen of “deze pc” dubbel te klikken en een rechter muisknop op de usb stick te geven. In het snelmenu wat je nu te zien krijgt kies je voor formatteren.

In het nieuwe venster dat verschijnt kun je een naam geven aan de schijf. Ook belangrijk is dat de optie “snelformatteren” aangevinkt is. Anders kan het zijn dat je namelijk 6 uur moet wachten voordat het formatteren voltooid is. Daarna klik je op starten en de usb stick word geformatteerd. Je krijgt vanzelf een melding als dit klaar is en dan is jou usb stick gereed om hier Windows 10 op te zetten.

een usb stick voorbereiden voor windows 10

Windows 10 usb stick maken

Om een usb stick te kunnen maken met Windows 10 erop zal je eerst Windows 10 moeten downloaden en klaar zetten voor gebruik. Microsoft heeft hier een tool voor ontwikkeld waarmee je de software kunt downloaden en gelijk op een usb stick kunt zetten.

Om deze tool te downloaden klik je hier en download je deze ergens op jou computer. Vervolgens start je de gedownloade tool en in het eerste menu kies je voor “akkoord”. Vervolgens krijg je 2 opties wat je wilt doen, omdat wij een usb stick willen maken kies je voor “installatiemedia voor een andere pc maken”.

Het volgende menu geeft jou de optie om de taal, versie en architectuur te kiezen. De tool kiest automatisch de instellingen voor de huidige computer. Wil je dit wijzigen zet dan het vinkje bij “gebruik de aanbevolen opties voor deze pc” uit.

In het volgende scherm kies je voor USB-flashstation omdat je uiteraard een Windows 10 usb stick wilt maken. Echter voor je hiervoor kiest stop je eerst de usb stick in jou computer mocht je dit nog niet gedaan hebben.

Wanneer je op “volgende” klikt selecteert de tool automatisch de schijf van jou usb stick, controleer dit echter wel goed. Want mocht je meerdere usb sticks/schijven in jou computer hebben en je selecteert de verkeerde raak jij wel de data op deze usb stick kwijt.

Wanneer je nu op “volgende” klikt gaat de tool beginnen met het downloaden van Windows 10 en deze op jou geselecteerde usb stick te zetten. Als dit afgerond is heb jij een Windows 10 usb stick die klaar is voor gebruik, Gefeliciteerd!